BUILD

Lawrence Park Update Gets Bold Animal Prints and Graphic Art

November 27, 2017 | PHOTOGRAPHY BY JASON HARTOG

Young professional couple finds a move-in ready blank slate with good bones in one of Toronto's most exclusive neighbourhoods.

A version of this article originally appeared in the Fall 2017 issue of  OUR HOMES The City of Toronto, p.66. Find local businesses in our Toronto directory.

A young professional, metropolitan couple was drawn to the Lawrence Park area in Toronto for its proximity to the downtown core. The 2,300 sq. ft. home was a blank slate with good bones. They had previously worked with Terri Clark of Terri Clark Interiors and knew she could help them strike the right balance with lighting, colour choice and furniture scale. The resulting chic city home has a contemporary vibe, yet is a comfortable retreat from the busy world.
 
Just inside the front door, the home already had an eye-catching, bold animal print. Clark says, "It worked perfectly with what we were going to do to the décor of the house.” The entire home was treated to a coat of paint in Benjamin Moore’s Cloud White, a fresh, clean backdrop for the redesign. They carefully selected area rugs to top off and balance the spaces to add warmth. From there, sofas and chairs were custom crafted for the family room and living room to ensure balance and harmony while adding style and functionality. 
 
In the living room, metal and mirror accents add layers while maintaining the light, airy feel. Playful patterns and a bold splash of pink keep the room from feeling too masculine.
 
In the dining room, the table is a salute to contemporary style. Its clean lines pair with mid-century inspired chairs in white to maintain fresh simplicity. A globe chandelier adds a hint of industrial style. Artwork that the couple laughingly refer to as “his-and-hers” is a dramatic focal point.
Renovated by the previous homeowners, the kitchen is open to the family room. Simple white cabinetry and stone countertops provide a neutral canvas with plenty of possibility.
 
The family room is the couple's go-to hangout space. Clark designed a television unit to fit the contours of the space, and kept the interior box of the cabinet black helped to minimize the scale of the TV itself. Pillows and throws in soft patterns adorn the custom white sofa, adding texture but maintaining the room’s peaceful tranquility. 

MORE IN BUILD

VIEW MORE ARTICLES

YOU MIGHT ALSO LIKE

VIEW MORE ARTICLES